TIPURI DE STUDENȚI ÎNAINTE DE SESIUNE


(Source photo:Pinterest)
Buna,dragi cititori! Revin după multa vreme cu ceva funny și savuros despre sesiune. 
       Sunt cuprinsă de o liniște profundă, furtuna și-a exteriorizat puterile, nu așa aprig ca altă dată, dar parcă mult mai vijelioasă și în grabă.
       A trecut și a treia sesiune. Asociez mereu sesiunea cu furtuna. De cele mai multe ori izbucnește pe neașteptate și face ravagii. De alte ori e o sursă neîncetată  de energie ce ne hranește pamânturile gata să rodească. De obicei, dăm tot ce e mai bun; fie că învațăm pe rupte sau doar ne lăsăm treziți cu greu de alarmă  în ziua examenului.
       Din propria experiență, căci am dat piept cu  3 sesiuni până acum,am deja experiență; pot spune că sesiunea nu e chiar cea mai apriga perioadă. Prima sesiune a fost un soi de teamă, neliniște și dezamagire comprimate la un loc. Îmi amintesc că m-am ales cu multă dezamăgire, am obținut prima mea restanță, ceea ce m-a demoralizat putin...Bine, poate putin mai mult. 😅Cu celelalte doua a fost mult mai simplu, parcă au trecut mai repede, mi-am gestionat timpul punând în balanță dificultatea examenelor și facându-mi priorități clare. Altfel au mers lucrurile...            
      Înaintea examenelor printre colegii si prietenii mei am observat 7 tipuri de studenți:

1) Studentul organizat e studentuntul care are toate cursurile ordonate pe categorii, învață din timp, este relaxat și așteaptă sesiunea cu brațele deschise să demontreze cât de bun e el. Adoarme la ore rezonabile, mănâncă sănătos, merge la sală și nu abuzează de cafele și ciocolată. 

2) Studentul leneș care abia se trezește în dimineața examenului, vine  puțin mai devreme cu cafeaua în brațe aruncând cu zâmbete și voie bună. Începe să discute cu colegii despre orice altceva cu excepția examenului, iar toți se strâng în jurul lui să se încarce cu energie pozivă.

3) Studentul credincios și care mizează pe noroc, s-a rugat la toți sfinții să-i pice și lui odata ce a învățat că de data viitoare chiar o să  se pregatească devreme și că o să fie la zi cu toate cursurile.Se aseaza la geam, își ia pixul norocos și își face cruce înainte să intre în sală. ,,-Orice notă Doamne, dar să înceapă cu 5.

4) Studentul  ”prietenos” e persoana care se bagă în seamă cu toată lumea (inclusiv cu profesorii), e super de treabă și face avalanșă de complimente. Să nu te gândești că în preajma sesiunii chiar ”îți vine bine noul pullover”, sau că  „te prinde noua tunsoare” , dar defapt tu nu te-ai mai tuns de ceva timp. Totul e doar de fațadă. Nu se știe când va avea el nevoie de tine...sigur nu vei uita cât de drăguț și amabil a fost cu tine.

5) Studentul inițial  relaxat se bazează pe premiza: ”E timp destul, noi să fim sănatoși.”  Se uită la serialul preferat, nu contează a câta oară, își amintește că i-a recomandat taica-sau un film bun acum cateva luni, se uita gândindu-se ”ia uite ce gusturi proaste are tata” , își sună toate rudele să știe că e în sesiune, își face curat în cameră că doar mai are destul timp. Pe la ora 6 seara intră pe grupul de la facultate și vede cum se agita colegii. Se imagineaza casier la mc și îl apucă groaza.Decide că timpul s-a scurs ! Începe să caute cursurile  în disperare, își face 2 cafele și începe să învețe de zor.

6) Studentul Grinch. El crede că n-are nicio șansă sa treacă examenul, totuși se agită pe grupul clasei să i se dea cursurile și pare ca e destul de interesat. Nu face decât să împrăștie energie negativă. Pune întrebări și așteaptă răspuns imediat. E studentul aparent lipsit de speranță și pedepsit de soartă.

7) Și nu cel din urma, studentul tehnologizat care profită de sesiune și bombardează rețelele de socializare cu poze despre cât de grea e viața în sesiune, blestemându-și zilele și regretând ziua când s-a înscris la facultate, asta daca s-a înscris el... 

Sigur vă regăsiți şi voi.  😁

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa te confrunți cu o zi proasta ?

Remedii pentru raceala de la mama de acasa

Supoziții ale fericirii