Cum sa te confrunți cu o zi proasta ?


    Nici nu știi ce a dat peste tine.

Cu fiecare refuz, cu fiecare iubire pierdută și fiecare eșec nebun, cu fiecare bătaie de vânt ce-ți strică coafura, cu fiecare căzătură pe la colț de stradă, cu fiecare alergat după autobuz, cu fiecare ploaie înfruntară fără umbrela, cu fiecare înțepătură acidă a unui coleg care și-a uitat călușul pentru gură acasă, cu fiecare zgârietură interioară sau exterioară, cu fiecare răceală dobândită, devii mai bun...DEVII IMUN!

   Cu orice om care îți zâmbește că-i dai o stare de bine și că-i luminezi puțin ziua doar pentru că presari o poantă ghidușă în conversație sau doar că te  vede pozitiv și zburdalnic ca  un cimpanzeu pe arcuri în goana după copacul lui preferat cu banane, că vede că ai evoluat, că ai un scop de țintit.
Cu îmbrățișarea aia de copil, care te surprinde când tu te holbezi la el ca la un OZN, cu starea de bucurie și devotament cu care ne înconjoară animalele de parcă ne venerează ca pe niște zeități.
 Ma gândesc la  cât de mult ne adoră cainii și noi uneori doar țipăm la ei  ca nebunii "Adu, bățul!" Îi și văd fața plină de uimire a lui Rex: "Vai, dar nu înțeleg ce dorești! Hai mai ia puțină iubire și lasă bățul pentru mai târziu, promit ca-l voi roade gandindu-mă la tine."

Cu fiecare floare pe care o mirosim și ne îmbată cu parfum, cu lacrimile care ni se scurg pe furiș pe la colțurile ochilor și pe care le ștergem în grabă să nu vadă cei dragi cât de mult îi iubim, cu fiecare țipăt de bucurie că cineva drag ți-a adus ciocolată chiar dacă e prea cald afară și începe să se transforme în stare lichidă, cu fiecare escapadă prin locurile copilăriei, cu amintirile ce te fac să râzi în hohote, cu fiecare persoană minunată pe care o cunoaștem în împrejurări neobișnuite.

Cu fiecare carte care ți-a  rămas împregnată în minte, cu fiecare scenă de film care ți-a marcat copilăria, cu fiecare răsărit și apus de soare, cu împlinirea că ai făcut ceva bun astăzi, cu fiecare reușită...cu toate astea...EȘTI MAI ÎNCREZĂTOR, MAI DETERMINAT, UN OM MAI BUN.

    De fiecare dată când ai o zi mai proastă, fă-o mai bună.

 Începe prin a-ți aminti de trecut, de reușitele tale, de momentele când  erai mândru de propriile realizări și străduințe.

De cum ai făcut față situațiilor, de cum ai înfruntat ca o fiară momentele nașpa, de oamenii care te-au apreciat pentru ceea ce ești și pentru calitățile tale. Aminteste-ți de de reușitele care cândva contau mai mult ca  ziua asta  proasta.

Fă ceva bun pentru tine! Nu te afunda în starea aia lipsită de culoare: fă o baie si relaxeaza-te, îmbracă bluza preferată, discută cu cineva care contează pentru tine, cumpara-ți ceva bun (partea asta ma încântă cel mai tare) :) , admira un loc nou, zâmbește-i unui om nou.


Când ești dezolat și puțin frustrat, nu te adâncii în stare, ci fă ceva care contează cu adevărat pentru tine. Bine faci, bine găsești
Source photo: Weheartit

     

Comentarii

  1. Nu m-am simțit în apele mele astăzi, dar după ce ți-am citit articolul să știi că mi-am mai revenit! Îți mulțumesc! De acum înainte fiecare zi mai proastă o voi privi ca pe o metodă de a-mi crește imunitatea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o zi proasta, dar proasta a naibii, o migrena de nu stiu cum ma cheama, enorm de mult de munca, dar nici o stare sa ma apuc efectiv sa fac ceva. Cum ma ridic de aici? Cum imi filtrez gandurile prin noianul de sinapse dureroase? Poate doar repetandu-mi in minte ca va dura doar 3 zile (3 zile cat 3 ani) si apoi soarele rasare iar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic să-ți fixezi clar obiective și să iți programezi treaba pe porțiuni. Înainte acordă-ti ceva timp doar pentru tine,odihneste- te, relaxază-te, iar după pornește plina de motivație și entuziasm. Alungă acele gânduri negative și pune în locul lor voie bună, determinare și multă putere de munca. Ești minunata, știu că vei reusi! 🙂🙂😚

      Ștergere
  3. Pe mine ma ajuta o cafea si cateva minute de liniste, sau un video cu pisici :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Remedii pentru raceala de la mama de acasa

Supoziții ale fericirii