Remedii pentru raceala de la mama de acasa




  Sfârșit de septembrie.

    Toamna preia ștafeta fără să stea pe gânduri, temperaturile au scăzut, vântul a prins putere, ploile sunt din ce în ce mai reci și abundente. 
    Pe scurt vremea s-a  cam stricat. Sistemul nostru imunitar e pus la încercare.

 Cum nu sunt o adepta înfocată a medicamentelor, ca orice om de la țară când observ că răceala vrea să pună stăpânire pe corpul meu, reacționez și scot toți așii din mânecă pentru a putea lupta împotriva ei. Eu una, mai bine aș lua o bătaie zdravănă decât să răcesc. Și cum cel mai bine e să previi, în perioada asta de oscilare a temperaturilor se recomandă sa bem 2 l de lichide pe zi, să consumam fructe şi legume, creme de protecție, bla-bla vechea poveste, să nu zica organismul ca doar ne folosim de el...îl și răsfățam puțin: îl hidratam şi îl ajutam cu surse de energie. Să fim mai grijulii cu noi.

       Sunt o mulțime de remedii naturale  care ne ajută să combatem răceala.
       Pot  spune că la mine au dat roade încă din copilărie. 
Mama mereu ma punea să bag picioarele în apa fierbinte cu sare de sac, sau să beau 1 cană de ceai de mușețel cu o lămâie stoarsă. Ceaiul e cheia: ceai de lămaie, ceaiul de mușețel, de ghimbir îndulcit cu o linguriță 2 de  miere face minuni pentru gâtul nostru. Laptele călduț cu miere poate fi o alternativă. Un duș fierbinte după aceea și hop în pătuț la căldurică pentru reîncărcarea bateriilor. 
        A, era să uit mai iau și un propolis C înainte să adorm, iar dimineața sunt ca noua.
Toate astea funcționează numai când apar primele semne de răceala: durere în gât, durere de cap, uşoară încălzire a obrajilor, nas înfundat. Pentru fazele avansate ale gripei aceste remedii, nu fac decât să amelioreze simptomele acesteia.

!!! ÎN CAZUL CĂ NIMIC NU DĂ ROADE ŞI VĂ SIMȚIȚI CA NAIBA, E MUSAI SĂ ANUNȚAȚI MEDICUL. "SĂ VINĂ PASTILELE! "

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa te confrunți cu o zi proasta ?

Supoziții ale fericirii